Hulp gezocht!

Stel een quiz samen voor LeesBaas en draag bij aan leesbevordering

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen steeds minder goed lezen. Ook vinden ze lezen minder leuk. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling. Kinderen met onvoldoende leesvaardigheid kunnen daar de rest van hun leven last van hebben. Om een steentje bij te dragen heeft Junior Einstein het online platform LeesBaas ontwikkeld.

Leesplezier is de sleutel tot leesvaardigheid

De kerngedachte achter LeesBaas is dat je beter gaat lezen als je het veel doet en dat je meer gaat lezen als je het leuk vindt. Klinkt natuurlijk als een open deur, maar toch is dat wat er vaak aan schort.

De meeste leerkrachten zullen het wel herkennen. Veel kinderen lezen niet graag als het moet voor school. Bij LeesBaas gaan we uit van het leesplezier, want leesplezier is de sleutel tot leesvaardigheid.

Laagdrempelige quizzen

Bij LeesBaas kiest een kind zelf wat hij leest en wordt daarbij niet lastiggevallen met spannende spreekbeurten of saaie boekverslagen achteraf. Door het maken van korte, laagdrempelige quizzen kan een kind aantonen dat hij een boek gelezen heeft en spaart daarmee oorkondes en leespunten. Deze vergroten de leesmotivatie en het leesplezier!

Hoe kun je helpen?

Om van LeesBaas een succes te maken hebben we natuurlijk heel veel quizzen nodig. Zo veel, dat we die onmogelijk zelf allemaal kunnen maken. Daarom vragen we de hulp van leerkrachten en andere enthousiaste volwassenen. Samen kunnen we LeesBaas tot een groot succes maken en daarmee bijdragen aan de leesbevordering van alle kinderen in Nederland. Wie wil dat nou niet?

Meld je nu aan